top of page

Når Facebook giver dig det røde kort: En erfaring med begrænsninger på grund af tantramassage

Opdateret: 26. jun. 2023


Af David Ssempebwa

I dagens digitale tidsalder har sociale medier som Facebook en enorm indflydelse på vores online liv. Det er blevet et sted, hvor vi kan udtrykke os frit og dele vores interesser og passioner. Men hvad sker der, når Facebook pludselig giver dig det "gule kort" og kort tid efter det “røde kort” og begrænser din profil? I dette blogindlæg vil jeg dele min personlige oplevelse med at få en advarsel fra Facebook og blive udsat for begrænsninger på min profil på grund af at tilbyde tantramassage.


Som en person, der er passioneret for alternative og spirituelle helbredende metoder og holistisk wellness, besluttede jeg mig for at tilbyde tantramassage, som jeg har gjort utallige gange på Facebook siden august 2022, hvor jeg vendte hjem fra Bali som nyuddannet Mystic Tantra Massage Practitioner (tantramassør, på godt dansk).


Gennem min private Facebookprofil deler jeg information om mine ydelser, giver råd og skaber et fællesskab for dem, der er interesserede i bl.a. tantramassage.


Jeg var som altid super begejstret for at kunne nå ud til mennesker og dele min viden om denne dybt berigende praksis ..


Men så ..


Advarslen fra Facebook:

Lige pludselig, som et lyn fra en klar himmel, modtog jeg en advarsel fra Facebook, som informerede mig om, at mit opslag omhandlende “tilbud om tantramassage” ikke overholdt deres retningslinjer og politikker. Det viste sig, at mit opslag blev anset for at krænke retningslinjerne for seksuelt indhold, på trods af at tantramassage er en terapeutisk praksis uden de gængse seksuelle undertoner uvidende mennesker ellers har for vane at tillægge denne fine og helende massageform.


Jeg blev chokeret og frustreret over, at min intention om at dele viden om en legitim og ældgammel helbredelsesmetode blev misforstået.


Begrænsninger og frustration:

Efter advarslen blev min Facebookprofil begrænset, hvilket betød, at jeg bl.a. og jeg citere:


“Du kan ikke starte eller deltage i opkald i 30 dage”


“Du kan ikke annoncere i 30 dage”


“Du kan ikke gå LIVE i 30 dage”


.. Det var hovedageligt dét begrænsningen lød på.


Det er en relativ stor udfordring for mig, da Facebook er en af mine primære kanaler til at nå ud til potentielle klienter og dele relevant information. Jeg følte mig frustreret over at blive begrænset, især når jeg ved at dette også sker for rigtige mange af mine “kollegaer”, som også arbejder med andre former for helkropsarbejde, tantra og det vi i daglig tale kalder “sacred sexuality”.


Der er i vores ellers så moderne tid 2023, stadig kæmpe tabu, skyld og skam omkring kroppen, kønsdele og den seksuelle energi.


.. Mit bud på HVORFOR?


(Den tager vi i et andet blogindlæg på et senere tidspunkt).


Tilbage til sagen her !!


Min oplevelse med at få det gule kort efterfulgt af det røde kort af Facebook og blive udsat for begrænsninger på min profil på grund af tantramassage har lært mig flere værdifulde lektioner. For det første har det understreget vigtigheden af at kommunikere klart og tydeligt om vores intentioner og praksis. Når vi støder på misforståelser eller modstand, er det vigtigt at tage initiativ til at forklare og oplyse andre, så de bedre kan forstå vores perspektiv og intention.


Desuden har det vist mig, hvor vigtigt det er at have alternative kommunikationskanaler og platforme. Selvom sociale medier som Facebook kan være en fantastisk måde at nå ud til et bredt publikum, kan de også være begrænsede i deres accept af visse emner. Ved at have en tilstedeværelse på andre platforme, som f.eks. en hjemmeside, en e-mail-liste eller alternative sociale medier, kan vi sikre, at vores budskab når ud, selv når vi støder på udfordringer på en bestemt platform.


Endelig har denne oplevelse styrket min tro på vigtigheden af at opbygge et stærkt fællesskab og netværk. Når vi står over for modstand eller udfordringer, kan det være til stor hjælp at have mennesker omkring os, der forstår og støtter os. At tilslutte sig grupper og foreninger, der deler vores interesser, kan give os mulighed for at dele erfaringer, få støtte og finde alternative måder at nå ud til vores målgruppe på.


I dag er min Facebookprofil stadig begrænset og jeg fornemmer, at der ligesom ved mange andre, der arbejder med HELE mennesket og dermed også med bl.a. seksuel energi også er et begrænset “Facebook-liv” for mit vedkommende …


Dog er jeg taknemmelig for den læring, jeg har fået ud af denne oplevelse. Det er vigtigt at huske, at når vi står over for udfordringer og begrænsninger, kan vi bruge dem som muligheder for vækst og udvikling. Ved at være vedholdende, kommunikere bevidst og søge alternative veje kan vi fortsætte med at dele vores passioner og interesser med verden omkring os.


Afslutningsvis vil jeg bede dig dele dette blogindlæg med dem du holder af, både online men bestemt også fysisk.


Det betyder meget for mig (og mange andre) at dette budskab bliver delt og forhåbentlig kan være med til at skabe en mere tolerant og rummelig verden, hvor vi mennesker igen kan acceptere og elske os selv for dem vi er.


Uden seksualitet havde ingen af os været her i dag. Hvad er vi bange for??


.. som tidligere nævnt; den snak tager vi et senere blogindlæg.


Skriv meget gerne en kommentar eller privatbesked og lad mig vide om du kunne være interesseret i at høre mere om det.


Om du fik noget ud af at læse dette blogindlæg? Det kunne jeg faktisk rigtig godt tænke mig at vide.


Glæder mig til at høre fra dig


Tak fordi du læste med!


Kærligst,

David Ssempebwa


113 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page